Silicium interactief
Webdesign & Development

De ene kiezel is de andere niet

Als je een stuk vuursteen tegen ijzerhoudende steen slaat ontstaan er vonken. Met enige oefening en wat droog brandbaar materiaal kan je een vuurtje maken. Vuursteen komt in de natuur voor als kiezelstenen (silex in het Latijn). Deze bestaan voornamelijk uit siliciumdioxide.

Als u dat leuk vindt, mag u het silicium-gedeelte van onze naam toeschrijven aan het feit dat wij met de websites die wij ontwikkelen graag zorgen dat er vonken overspringen die tot de gewenste interactiviteit leiden. En dan te bedenken dat er zonder silicium geen computerchips waren geweest. Zonder computers geen internet en zonder internet geen interactieve media.

Ook al bestaat onze aardkorst voor zo’n 25,7% uit silicium en zijn er alleen al in Nederland meer dan 5000 webdesign bedrijven, toch zijn we er trots op dat Silicium best wel een opvallende ‘kiezelsteen’ mag worden genoemd.Wat we gemaakt hebben ligt achter ons

Inmiddels 10 jaar ervaring rijker, zouden we de websites die we destijds gemaakt hebben nu misschien wel heel anders aanpakken. Nieuwe technische ontwikkelingen geven ons een veel groter arsenaal aan mogelijkheden. Weliswaar kunnen wij niet alles wat er op web-gebied mogelijk is, maar er ligt intussen wel heel erg veel binnen onze mogelijkheden.

Ervaring zorgt ook voor voortschrijdend inzicht op het gebied vormgeving, gebruik van tekst en beeldmateriaal. Eerlijk gezegd zijn we op dit gebied een tikje eigenzinnig geworden. Uit ervaring weten we namelijk dat onze opdrachtgevers achteraf meer gebaat waren bij een onverwachte aanpak, dan bij het kritiekloos uitvoeren van wat er in eerste instantie gevraagd werd.Als je maar in beweging blijft

Te veel en te vaak zie je dat websites na de livegang met geen vinger meer worden aangeraakt. Professionele marketeers die zich bezighouden met e-commerce hoeven wij er niet van te overtuigen hoe belangrijk het is om een website up-to-date te houden. Voor bedrijven of instellingen met meer informatieve websites is regelmatig onderhoud minstens zo belangrijk. Geen nieuws is met name voor terugkerende bezoekers bepaald geen goed nieuws.

Daarom biedt Silicium ook maatwerk op het gebied van CMS (Content Management System) waarmee de opdrachtgever naar verkiezing zelf of met onze hulp kan zorgen voor een website die het bezoeken meer dan waard blijft.Zolang je de weg maar weet

Wij willen u niet vermoeien met vakjargon over programmeertalen en software die voor ontwikkelen van websites nodig zijn. U kunt er gerust van uitgaan dat wij vertrouwd zijn met wat er op dit gebied beschikbaar is. Bij voorkeur maken we gebruik van beproefde techniek die voor bepaalde doeleinden het meest geschikt is. Voor sommige toepassingen kan het nodig zijn om zelf maatwerk applicaties te programmeren en dat doen we dan ook. Om het dertien in een dozijn-gevoel te vermijden werken we liever niet met bestaande templates.

In ieder geval zijn we van mening dat techniek in veel gevallen geen uitgangspunt  moet zijn. Liever gaan we samen met de opdrachtgever op zoek naar een oplossing  waarbij  techniek ten dienste staat van het beoogde resultaat en niet andersomHet moet je wel raken!

Bij Silicium vinden we het ontwikkelen van websites erg leuk. Toch doen we het niet louter voor eigen plezier.

Wat ons betreft draait  alles om hetgeen onze opdrachtgever met zijn of haar website wil communiceren en welke doelgroep zich aangesproken moet voelen.

Omdat de gemiddelde bezoeker in een oogopslag besluit of de website de moeite van het bekijken waard is, moeten wij in de eerste plaats zorgen voor aansprekende vormgeving en inhoud. Om de gewenste interactie in de hand te werken, moeten wij vervolgens de techniek aandragen die aan succes kan bijdragen.

Al met al streven wij naar doelgericht maatwerk, waar onze opdrachtgever blij mee is en de bezoeker van zijn of haar website ‘raakt’.