× Diensten Projecten Over Contact
Silicium interactief Haarlem
Haarlem

Spaarnestad

Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland. In 1245 kreeg Haarlem stadsrechten van Willem II van Holland. Aan het einde van de middeleeuwen was Haarlem een van de belangrijkste steden van Holland. De ligging aan de rivier het Spaarne heeft de stad de bijnaam Spaarnestad opgeleverd.

Wij vinden Haarlem een van de leukste steden van Nederland. Veel cultuur, authentieke straatjes, gezellige restaurants en leuke winkels maken de stad levendig en divers. Haarlem heeft een mooi oud centrum dat erg compact is, alles ligt op loopafstand. Een bezoek aan Haarlem is de moeite meer dan waard. Hieronder een aantal highlights.

 

Teylers Museum
Teylers Museum is het eerste en oudste museum van Nederland. Het ligt in het historische centrum aan het Spaarne.
www.teylersmuseum.nl

 

Frans Hals Museum
Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem vormen samen het vernieuwde Frans Hals Museum: één museum op twee locaties. Hier ontmoeten oud en nieuw elkaar. Historische werken hangen naast eigentijdse installaties en de Gouden Eeuw komt samen met het heden. De ontmoeting tussen oude meesters en eigentijdse kunst laat je anders kijken en meer zien.
www.franshalsmuseum.nl

 

Jopenkerk
Jopen heeft de eeuwenoude Haarlemse brouwtraditie in ere hersteld. De voormalige Jacobskerk in het centrum van Haarlem is omgebouwd tot brouwerij, grand café en restaurant. De Jopenkerk is een zeer unieke en sfeervolle locatie in het centrum van Haarlem.
www.jopenkerk.nl

 

Haarlemse Hofjes
Haarlem is een echte hofjesstad. Hofjes zijn een typisch Nederlands verschijnsel.  In Haarlem staat het oudste hofje, uit 1395. De hofjes waren een goede vorm van bejaardenzorg in een tijd dat overheidssteun nauwelijks bestond. Oudere weduwen of ongehuwden woonden gezamenlijk op één terrein, zodat ze niet vereenzaamden. In de 17e eeuw telde Haarlem maar liefst 40 hofjes. Tegenwoordig zijn het er 22.
www.hofjesinhaarlem.nl

 

Grote of Sint Bavo
Van ver buiten de stad Haarlem is de Grote of St.-Bavokerk al te zien. De houten, met lood beklede toren is 78 m hoog. Deze middeleeuwse gotische kruiskerk is een van de grootste kerken in Nederland. Uniek in het interieur zijn het prachtige houten gewelf, het bekende Müllerorgel, het koperen koorhek, de vele glas-in-loodramen en de 400 grafstenen op de vloer, van onder andere Frans Hals en Willem Bilderdijk.
www.bavo.nl

 

 

Boek nu een GRATIS website scan!

Meer rendement uit je website halen? Wij kijken graag samen naar je website en geven nuttige tips om je website te optimaliseren en hiermee de conversie te verhogen.

© 2001-2023 Silicium interactief - Privacyverklaring