× Diensten Projecten Over Contact
Silicium interactief Haarlem

HTTPS / SSL-certificaat

Vanaf juli 2018 zal de nieuwste versie van Google Chrome websites zonder HTTPS als “niet veilig” markeren.

Websites met een SSL-certificaat tonen een groen slotje in de adresbalk en worden als “veilig” gemarkeerd door Google Chrome. Websites zonder SSL-certificaat tonen geen slotje en worden als “niet veilig” gemarkeerd.
De werking van een SSL-certificaat is drieledig:
1) Het dataverkeer tussen de website en de bezoeker wordt gecodeerd. Zo is het met SSL lastiger geworden om deze gegevens af te luisteren. Handig als je met vertrouwelijke gegevens werkt zoals betalingen of persoonsgegevens.
2) De echtheid van de website en bijbehorende domeinnaam wordt gevalideerd door de browser van de bezoeker. Zo weet de bezoeker zeker dat hij op jouw website zit en niet op een nagemaakte website (phishing).
3) Beveiliging met SSL/HTTPS geeft vertrouwen bij je bezoekers. Je geeft het signaal dat je op een serieuze manier omgaat met je bezoekers.

Een SSL-certificaat is wettelijk verplicht wanneer je op jouw website persoonsgegevens verwerkt. Daarnaast biedt het vele andere voordelen zoals een betere positie in de zoekresultaten voor Google en een significant snellere website (indien jouw server het nieuwe internetprotocol HTTP/2 ondersteund).

Je kan bij Silicium interactief een SSL-certificaat aanvragen. Neem per mail contact met ons op.

Toegepaste techniek o.a.:


Meer informatie over dit project? Neem contact met ons op!

Boek nu een GRATIS website scan!

Meer rendement uit je website halen? Wij kijken graag samen naar je website en geven nuttige tips om je website te optimaliseren en hiermee de conversie te verhogen.

© 2001-2023 Silicium interactief - Privacyverklaring